1. usposabljanje v okviru EIP projekta "Digitalizacija namakanja zelenjave"
Program
Petek, 05. 06. 2020
Ura | Predavanje |
---|---|
9:30 – 9:45 | Gregor Hribar, Čarna d. o. o.: Uvod v prvo usposabljanje Digitalizacija namakanja zelenjave, predstavitev vsebine in zastavljenih ciljev projekta |
9:45 - 10:30 | Prof. dr. Marina Pintar, Biotehniška fakulteta: Tehnologija namakanja ter merjenje vsebnosti vode v tleh |
Prof. dr. Marina Pintar, Biotehniška fakulteta: Strokovno pravilno namakanje ter usmeritve namakanja glede na fenofaze |
|
11:10 - 11:20 | Razprava: Primerjava teorije glede strokovno pravilnega namakanja v praksi (vključitev kmetij) |
Petek, 12. 06. 2020
Ura | Predavanje |
---|---|
8:00 – 8:30 |
Matic Jernejc, Solvera Lynx: Uporaba napredne tehnologije LoRaWAN za zajem podatkov v kmetijstvu Predstavitev (pdf) |
8:30 - 8:45 |
Boštjan Kristan, KGZS Kmetijsko gozdarski zavod Maribor: Zakaj je intenzivnost namakanja glede na fenofaze pomembna? Predstavitev pristopa namakanja pri projektu digitalizacija namakanja zelenjave Predstavitev (pdf) |
|
Špela Železnikar, Biotehniška fakulteta: Izkušnje na terenu glede nameščene merilne opreme ter na kaj moramo biti pozorni, ko imamo opremo montirano Predstavitev (pdf) |
9:15 - 9:30 |
Biserka Donik-Purgaj, KGZS Kmetijsko gozdarski zavod Maribor-Sadjarski center Gačnik: Aplikativne izkušnje z modelom namakanja v sadjarstvu Predstavitev (pdf) |
Razprava |
Dodatne informacije
Boštjan Kristan
031 841 352
KGZS-zavod Maribor